2/11/14

en aquest blog

En aquest blog podeu trobar informació en relació als drets de la persona, sobretot en el seu entorn més immediat, el de la família.

La seva autora, l’Eva Beneit Vila, advocada en exercici, parteix de la necessitat d’apropar el coneixement dels drets i obligacions de les persones d’una forma senzilla i entenedora, i atès que sovint manca aquesta informació que creu del tot imprescindible en el devenir diari de tota persona.

Disposar de la informació  ens pot ajudar en les nostres decisions per tal d’actuar de forma coherent amb les responsabilitats de cada un. A més, el coneixement pot evitar conflictes, malentesos o pot ajudar-nos a gestionar-nos els conflictes  amb altres persones.
Conèixer els nostres drets i obligacions ens permet exercir la nostra llibertat de decisió i compromís.

El conflicte forma part de la pròpia vida, dels canvis que es van produint al llarg de la pròpia existència i de les distintes relacions que mantenim amb el nostre entorn familiar, empresarial, laboral i de convivència. Som responsables de les nostres decisions i dels nostres actes pel que també hem de ser responsables de la resolució dels conflictes en que ens podem trobar.

L’assessorament preventiu d’un advocat especialitzat en la matèria ens pot ajudar a comprendre l’abast dels drets i obligacions i/o gestionar qualsevol situació, problema o conflicte.
En el seu cas, l’advocat a més ens pot dirigir i orientar en un procediment judicial o en un altre sistema de resolució de conflictes distint al que delega en els Tribunals la decisió.

Qui subscriu aquest bloc creu que els conflictes que es produeixen en motiu de la convivència o les relacions familiars, en la mesura del possible cal evitar resoldre’ls acudint al sistema judicial, ja que en definitiva aquest imposa la solució però sovint no resolt el conflicte o el mateix procés en genera de nous. Existeixen altres sistemes de resolució de conflictes especialment en l’àmbit de les relacions de convivència o familiars, i en els que s’aposta per un sistema de vida de més qualitat i equilibri, doncs fomenten la comunicació i l’acord de present, i pel futur. Endemés, aquests sistemes ens ajuden a transmetre determinats valors i dinàmiques en una societat que ha d’afrontar un munt de problemes i noves situacions cada dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada